Preventieve tandheelkunde

Tandartspraktijk MOLAAR staat garant voor een preventieve aanpak, want "Voorkomen is beter dan genezen". Preventie in de tandheelkunde is vooral gericht op het voorkomen van cariës (gaatjes) en tandvleesproblemen. Daarom is het van belang om regelmatig een afspraak vast te leggen voor een controle, zodat we tijdig kunnen ingrijpen als er problemen zijn.

Kwalitatieve tandheelkunde Kwalitatieve tandheelkunde Kwalitatieve tandheelkunde

Onze tandartsen controleren steeds op de aanwezigheid van tandsteen. Want dat kan chronisch ontstoken tandvlees veroorzaken wat een aanzienlijk effect op de algemene lichaamsgezondheid heeft en een gebit ernstig kan verzwakken. Een goede reiniging is dus aan te raden en kan best om de 6 of 12 maanden uitgevoerd worden.

De volgende preventiebehandelingen worden door tandartspraktijk MOLAAR aangeboden voor jong en oud:
  • uitgebreide gebitsreiniging;
  • behandeling van ontstoken tandvlees;
  • behandeling van beginnende cariës ('gaatjes');
  • behandeling van gevoelige tandhalzen;
  • verbetering van de mondhygiëne;
  • voedingsadvies.

Uw eerste bezoek aan onze tandartspraktijk

Elke patiënt is uniek. Bij de eerste consultatie zal een grondig mondonderzoek uitgevoerd worden waarbij we de nodige gegevens verzamelen. Op deze manier worden niet alleen de weefsels nagekeken die we met het blote oog kunnen waarnemen, maar ook de structuren die zich onder het tandvlees bevinden (zoals het bot, de wortels...) en tussen de tanden (zoals beginnende gaatjes, slechte randen van vullingen...).

Indien aangewezen kan er bij een eerste controle een algemene overzichtsfoto van de kaak en tanden genomen worden (een "OPG"). Deze laat toe om eventuele ontstekingen, aan- of afwezigheid van wijsheidstanden of afwijkingen onder het tandvlees te detecteren. Er wordt dus niet enkel aandacht besteed aan de tanden maar aan de volledige mond en aan de glimlach, kortom aan de patiënt in zijn totaliteit. Bij tandartspraktijk Molaar komt de patiënt steeds op de eerste plaats.