Kindertandheelkunde

Heeft uw kleine spruit zijn eerste tandjes? Dan is hij klaar voor zijn eerste tandartsbezoek! Het is belangrijk om de tanden van uw kind grondig te poetsen en uw kroost mee te brengen naar de tandarts. Op die manier leert u kinderen de goede gewoonte aan om hun tanden te laten verzorgen en wordt er een vertrouwensrelatie opgebouwd tussen de tandarts en uw kind. Jong geleerd is oud gedaan.


Kindertandheelkunde

De melktanden van een kind worden best goed verzorgd omdat ze de basis vormen voor het definitieve gebit. Preventieve tandheelkunde is dus een standaard onderdeel van kindertandheelkunde. Wij geven alvast deze 3 tips mee:

  • Vanaf het ogenblik dat er tandjes aanwezig zijn is een zesmaandelijkse controle aan te raden.
  • Vanaf de leeftijd van 6 jaar is het belangrijk dat de molaren van een kind goed gecontroleerd worden; zij hebben soms diepe groefjes die zeer gevoelig zijn voor tandbederf.
  • Vanaf de leeftijd van 6 jaar is het ook noodzakelijk om het wisselproces van de snijtanden en de molaren goed op te volgen.

Tandartspraktijk MOLAAR is zeer kindvriendelijk met een leuke speelhoek in de wachtzaal en lieve en geduldige tandartsen. Zij nemen alle tijd om op een speelse en fijne manier het tandartsbezoek voor uw kind zo plezierig mogelijk te maken.